Hvordan kan vi redusere matsvinnet?

Absolutt alle har mulighet til å bidra til reduksjon av matsvinnet. Uansett hvor stort ditt private bidrag er, vil det ha innvirkning på det totale svinnet i Norge. Dersom alle hadde klart å redusere sitt matsvinn med fem kilo ville det totale utslippet blitt redusert med 25 000 tonn i året!

Så hvordan skal vi gå frem for å kaste mindre mat? Det handler faktisk om å gjøre helt enkle grep i hverdagen.

Hva kan du gjøre?

Det er alltid lurt å planlegge innkjøpene sine, ikke bare for å forhindre svinn – det blir ofte billigere også dersom du følger handlelisten. Det er også lurt å ikke kjøpe mer enn hva du har planlagt å spise, da blir det ofte liggende. Vi mener selv at en matkasse er lurt, ettersom du kun får de råvarene du har bruk for i rettene og slipper å kaste mat.

Husk også at råvarene du har hjemme må oppbevares riktig for at de skal holde seg lengst mulig. Fisk og kjøtt krever lavere temperatur enn for eksempel grønnsaker. Det er en grunn til at det følger med grønnsaksskuff til kjøleskapet ditt!

Sjekk temperaturen i kjøleskapet ditt. Er den over fire grader betyr det at kjøleskapet er en yndet plass for bakterier. Plasser heller ikke varm mat rett i kjøleskapet, også da kan temperaturen stige.

Dette er bare noen få eksempler på ting man kan gjøre for å bidra til å forhindre matsvinn. Med BrukOpp ønsker vi å hjelpe folk med å redusere matsvinnet sitt. På sidene vil du finne tips og triks til hvordan du kan ta vare på råvarene du har hjemme og hvordan du enkelt får brukt opp alt sammen.

Vårt bidrag

I Adams Matkasse har vi utviklet produktene våre med tanke på at man ikke skal sitte igjen med overflødige råvarer etter middagen. Dette kan ofte være det mest utfordrende måltidet å planlegge riktig for å unngå svinn.

Det må ikke alltid være filet for å smake godt.

Vi planlegger middagene slik at de ulike råvarene du får i kassen blir brukt opp, og gjør enkle grep for å bruke opp hele råvarer. For eksempel bruker vi ofte halestykker av fisk i våre fiskesupper. Når vi går og handler i butikken kjøper nordmenn nemlig ofte heller filét, siden den ser finere ut. Dette gjør at en stor del av halestykkene i butikkene kastes, noe som strengt tatt er helt unødvendig.

Vi bruker ikke halestykkene fordi vi er gnitne – for smaken, den er nemlig akkurat like god!

Vi tar matsvinn på alvor

Våre matkasser er utformet spesielt med tanke på at ingenting skal gå til spille, og tusenvis av nordmenn får våre matkasser levert på hjem på døren hver uke.
Matkassene våre gjør hverdagen litt enklere og komposthaugen litt mindre.

Les mer og bestill i dag!