brukopp_cover

Hva er BrukOpp.no?

Skrevet i samarbeid med Matvett.

I Adams Matkasse er vi opptatt av å redusere matsvinn. Vi ønsker ikke at du skal måtte kaste førsteklasses råvarer, og derfor har vi brukt mye tid på å designe matkassene våre slik at du skal slippe å sitte igjen med rester eller for mye av én ingrediens. Oppskriftene og råvarene i matkassene er nøye tilpasset og oppmålt basert på hvor mange som skal dele måltidet. Det betyr at du slipper å kaste mat, og at du sparer både penger og miljø.

Vi ønsker å hjelpe folk med å redusere matsvinnet ved å gi gode tips og råd til oppskrifter.

Alle kan redusere matsvinnet sitt

Tusenvis av nordmenn får matkassene våre levert hjem på døren hver eneste uke. Kundene våre får enten tre eller fem middager i løpet av uken, men man trenger selvsagt flere måltider utenom disse, og da har man gjerne ikke tid, eller spesielt lyst til, å måle opp ingredienser og skreddersy måltidene like nøyaktig som det vi gjør – da blir det ofte matsvinn.

Vi ønsker likevel å hjelpe folk med å redusere matsvinnet rundt disse måltidene også ved å gi gode tips og råd til oppskrifter. Ikke bare for våre kunder, men for alle som tenker miljø og som ønsker å spare lommeboken.

Vi ønsker å gjøre folk bevisst på matsvinn og hvilke konsekvenser det har for miljøet vårt.

Vi hjelper deg å bruke opp all maten

Dette er grunnen til at vi startet Brukopp. Vi ønsker å gi deg oppskrifter og råd som gjør at du slipper å kaste mat, uten at det skal føre til ekstra arbeid eller gå ut over den gode matopplevelsen.

Vi ønsker å dele tips om hvordan råvarer best skal oppbevares, og ikke minst, hvordan du kan bruke opp alt. Samtidig vil vi gjøre folk bevisst på hvor viktig det er å ta vare på, og bruke opp, maten vi kjøper med tanke på matsvinn og miljøet.

I samarbeid med Matvett

I Adams Matkasse har vi vært så heldige at vi får samarbeide med Matvett, som er et samarbeid mellom næringslivet, forskningsmiljøet og myndigheter i Norge. Matvett jobber aktivt for å forebygge matsvinn i Norge og hovedmålet deres er å gjøre det enklere for deg og meg å kaste mindre mat.

De vet altså ett og annet om matsvinn og sitter på mye verdifull og nyttig informasjon som vi ønsker å dele videre med deg.

Gjennom BrukOpp håper vi å kunne gi deg nyttig informasjon og gode oppskrifter, slik at det blir enkelt for deg å kutte ned på det personlige matsvinnet. Da hjelper du ikke bare miljøet, men også lommeboken din!

Vi tar matsvinn på alvor

Våre matkasser er utformet spesielt med tanke på at ingenting skal gå til spille, og tusenvis av nordmenn får våre matkasser levert på hjem på døren hver uke.

Matkassene våre gjør hverdagen litt enklere og komposthaugen litt mindre.

* Ingen bindingstid