Oppskrifter

Velg ingrediensene du har tilgjengelig, så viser vi deg forslag til matretter.

Vis/skjul alle ingredienser...
Viser 40 oppskrifter

Stekte eplebiter

Det er fort gjort å kjøpe inn for mange epler! For å bruke opp alle eplene, kan du bruke dem som tilbehør til både desserter og middager.

Høstens pytt i panne

Denne retten er både enkel og rask, samtidig som du får brukt opp flere rester som ofte blir liggende igjen i kjøleskapet.

Ristede poteter

Noen ganger er det vanskelig å beregne rett mengde poteter til middagen, og det blir gjerne rester. Men ikke kast overflødige poteter! Det er mange bruksområder for disse, blant annet ristede poteter. Gårsdagens poteter blir like gode som dagen før, om ikke enda bedre.

Resterisotto

Risotto er veldig godt, men noen ganger blir magen mett før øynene og det blir rester til overs. Ta vare på disse restene i kjøleskapet, og varm opp dagen etter. Tilsett grønnsaker basert på hva du har liggende hjemme.

Brødpudding

For å bruke opp brødrestene, kan du lage en enkel brødpudding. Den er perfekt å servere som dessert etter en lettere middag.

Coleslaw

Det er ikke alltid like enkelt å bruke opp kålrot og hodekål. Da er det fint å bruke restene i en frisk coleslaw. Server din hjemmelagde coleslaw til burgere, grillet kjøtt eller fisk.

Havregrøt med banan

Havregrøt er en frokostklassiker som de aller fleste liker. Hva med å prøve en ny variant av denne klassikeren?

Myntejuice

Denne myntejuicen er både frisk og syrlig.

Ristet kål

Det er ikke alltid like enkelt å bruke opp et helt kålhode i ulike middagsretter, og da er det fort gjort at resten blir liggende i kjøleskapet. Denne kan imidlertid brukes som godt tilbehør dagen etter. Prøv denne oppskriften og se selv!

Ripssaft

Mange har ulike buskvekster i hagen, men vet ikke helt hva de skal gjøre med alle bærene de plukker. Noe som er veldig godt å gjøre med ripsbær, er å lage saft.

Sjokoladesmoothie

Dette er den perfekte helgesmoothien – den inneholder nemlig sjokolade!

Pastapizza

Det er fort gjort å koke for mye pasta! Men man trenger ikke å kaste restene av den grunn. Prøv deg heller på en pastapizza! Her er nemlig bunnen laget av pasta.

Grove gulrotmuffins

Dersom du har gulrotrester du trenger å bruke opp, er gulrotmuffins en god idé.

Bruchetta

Det er ikke like lett å bruke opp hele brødet før det blir tørt. Da kan det være lurt å lage bruchetta. Det er perfekt som lunsj, forrett eller kveldsmat.

Jordbær- og melonsmoothie

Smoothie er ikke bare friskt og godt, men også sunt. Det er perfekt til frokost, lunsj eller som et mellommåltid.

Blåbærmuffins

Muffins er alltid godt, og med denne grove versjonen kan du nyte muffinsene med god samvittighet.

Spinatpai

Spinat er en typisk råvare som er vanskelig å bruke opp. For å ikke sitte igjen med rester, er det lurt å planlegge flere retter som inneholder spinat. Her er derfor oppskriften på en deilig spinatpai.

Speltlompechips

Det er ikke alltid like lett å bruke opp en hel pakke med lomper når den først er åpnet! Vi har heldigvis et tips til deg - speltlompechips! Enkel og sunn snacks som smaker ekstra godt med dipp til.

Potetmosboller

Det er fort gjort å lage for mye potetmos, og potetmosboller er derfor en god idé for å bruke opp potetmosrester.

Frutksalat

Hva er vel bedre enn en god, frisk fruktsalat? Du kan bruke akkurat de fruktene du selv ønsker, men her har du vår favorittkombinasjon.

Stekt ris med grønnsaker

Det fine med rester av ris, er at det er flere ulike bruksmuligheter. En av dem er stekt ris med grønnsaker.

Smoothiebowl

Smoothiebowl er enkelt å lage, og passer perfekt til frokost. Lag din favorittsmoothie og bruk ønsket tilbehør. Her er en oppskrift på vår favorittkombinasjon!

Pastasalat med pesto

Det fine med en salat, er at du kan ha i akkurat det du vil. Bruk opp grønnsaker og tilbehør du har liggende i kjøleskapet, eller bland sammen dine egne favoritter.

Banansmoothie

Bananer er veldig godt å bruke i smoothie. Desto brunere bananen har blitt, desto søtere blir smoothien. Derfor kan du enkelt bruke opp overmodne bananer til smoothie.

Juice med gulbeter

Denne juicen er ikke bare frisk og god, men gir deg også en skikkelig energiboost!

Brødkrutonger

Alle kjenner til tørt brød! Det er ikke alltid like fristende å bruke opp tørre skiver, brødskalker og andre brødrester - og da gjelder det å tenke alternativt. Hva med brødkrutonger?

Risdessert

Det er fort gjort å koke opp for mye ris, og da er det godt at restene kan brukes på andre måter. Denne desserten er enkel og frisk.

Gulrotjuice

En herlig juice med frisk smak av gulrot

Rislapper

Rislapper er en fin måte å bruke opp ekstra ris.

Smoothie med spinat

Prøv denne friske smoothien.

Smoothie med kirsebær

Prøv noe nytt i smoothien! Hva med kirsebær?

Grønnsakschips

Mye rotgrønnsaker til overs betyr grønnsakschips til fredagskosen!

Smoothie med gulrot og appelsin

Joda, gulrot og appelsin fungerer kjempefint sammen! Prøv denne sunne og gode smoothien.

Smoothie med avokado

Avokado kan brukes til mye forskjellig – også til smoothie.

Hvitløksolje

Dersom du syns det fortsatt er mye hvitløk igjen, er det en enkel ting du kan gjøre – nemlig hvitløksolje.

Grønnsaksgrateng

Grønnsaksgrateng er en perfekt måte å tilberede overflødige grønnsaksrester på.

Grønn juice med stangselleri

Du trenger ikke bare ha frukt i smoothien. Det er denne grønne vitaminbomben et bevis på!

Ertekrem

Har du avokado til overs som må spises før den er overmoden? Da har vi en god oppskrift til deg!

Bananpannekaker

En grei måte å få brukt opp ekstra bananer, er å lage deilige bananpannekaker. De er helt perfekte til frokost eller lunsj.

Bananis

For å unngå at bananene blir overmodne og derfor ikke blir spist, kan det være en god idé å fryse dem ned til ulike formål. En favoritt hos oss er bananis.