Bananis

Bananis

Det er ikke uvanlig å handle flere bananer om gangen når en først skal handle inn. For å unngå at bananene blir overmodne og derfor ikke blir spist, kan det være en god idé å fryse dem ned til ulike formål. En favoritt hos oss er bananis. Dette er en enkel og sunn dessert etter en god middag.

Tips

Desto mer moden bananen er ved frysing, desto søtere blir bananisen.

Dette trenger du

  • Frosne bananbiter - bruk to bananer per person
  • Kanel
  • Kardemomme
  • Evt. en skvett melk eller fløte
  • Bær, nøtter eller annen topping
 

Slik gjør du det

  1. For å få til denne retten, må bananbitene være gjennomfrosne. Altså bør de ligge i frysen i minst tre timer.
  2. Miks bananbitene i en blender eller foodprosessor. Først vil det se smuldrete ut, men etter en stund blir det en kremet konsistens som kan minne om softis. Dersom bananene er vanskelig å mikse, kan du tilsette en skvett melk eller fløte.
  3. Smak til med kanel og kardemomme.
Server i en skål med ønsket topping. Dette kan være bær, nøtter eller hva du enn måtte ha tilgjengelig.