Bananpannekaker

Bananpannekaker

Det er ikke alltid like lett å få brukt opp alle bananene før de begynner å bli brune. Selv om de fortsatt er gode inni, er det ikke alle som spiser dem når de først har blitt brune. En grei måte å få brukt dem opp da, er å lage deilige bananpannekaker. De er helt perfekte til frokost eller lunsj.

Tips

Dersom du har en blender tilgjengelig kan du bruke denne for en enkel, smidig røre. Du trenger ikke engang dele bananene i biter, men bare ha i alle ingrediensene og mikse.

Denne oppskriften er beregnet på ca. seks små pannekaker

Dette trenger du

  • 2 bananer
  • 2 dl melk eller kefir
  • 1 egg (kan sløyfes)
  • 1-2 dl mel
  • 1-2 ts kardemomme
  • Syltetøy, kesam, frukt eller bær til servering
  1. Skrell bananene og finmos dem med en gaffel.
  2. Bland sammen egg, melk, mel, kardemomme og de moste bananene. Du bestemmer selv hvor grovt mel du ønsker å bruke.
  3. Visp godt sammen til du har en jevn røre. Spe på med melk eller bland inn mer mel etter behov. Røren skal være flytende og klumpfri.
  4. Stek pannekakene i en stekepanne med smør på medium varme.
  5. Snu pannekaken midt i steketiden slik at begge sidene får en fin farge.
Server med det tilbehøret du selv ønsker og har tilgjengelig.