Blåbærmuffins

Blåbærmuffins

Muffins er alltid godt, og med denne grove versjonen kan du nyte muffinsene med god samvittighet.

Tips

Dersom du skal servere muffinsene i et besøk, kan det være godt å servere dem med en deilig kremostglasur. Se oppskriften "gulerotmuffins" for å finne oppskriften på glasur.

Oppskriften gir 8-12 muffins

Dette trenger du

  • 2 egg
  • 1,5 dl sukker
  • 75 g smør
  • 1 dl melk
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl sammalt mel
  • 2 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts kanel
  • Frosne blåbær
  1. Sett stekeovnen på 190 grader.
  2. Pisk sammen eggene og sukkeret til en lett eggedosis.
  3. Smelt smør, bland det sammen med melk og ha i eggedosisen. Rør godt.
  4. Bland inn havregryn, sammalt mel, hvetemel, bakepulver, kardemomme og kanel.
  5. Rør inn blåbærene. Du bestemmer selv hvor mye du vil ha.
  6. Fordel røren i muffinsformer. Ikke fyll formene helt opp, da muffinsene hever seg litt.
  7. Stek muffinsene i ca. 15-20 minutter til de er gjennomstekt.