Brødpudding

Brødpudding

Det er ingen hemmelighet at mange ikke bruker opp hele brødet før de havner i søppelen. Det skal ikke mange dagene til, før det begynner å bli tørt og derfor ikke er like fristende lenger. For å bruke opp brødrestene, kan du lage en enkel brødpudding. Den er perfekt å servere som dessert etter en lettere middag.

Tips

Server med vaniljeis ved siden av.

Beregnet til 5-6 porsjoner.

Dette trenger du

  • 6 skiver eller 4 pitabrød/hveteboller  
  • 3 egg  
  • 2 dl melk  
  • 0,5 ss sukker  
  • 2 ss creme fraiche  
  • 3 ss fryste blåbær  
  • 1 klype kardemomme  
  • 1 ss solsikkekjerner
  1. Riv opp pitabrød/boller/brødskiver i store biter. Dersom du bruker brødskiver er det best å skjære vekk skorpene på forhånd.
  2. Visp sammen melk, sukker og 1 egg. La brødbitene trekke inn denne blandingen i 20-30 min. Vend på bitene underveis, slik at alle bitene blir bløte.
  3. Sett stekeovnen på 180 grader.
  4. Bland sammen creme fraiche, 2 egg, blåbær og kardemomme.
  5. Fordel brødbitene i en ildfastform og hell blandingen over. Strø solsikkekjerner og flere blåbær på toppen.
  6. Stek i ca. 30 min.
  7. Nyt som dessert eller helgefrokost.