Bruchetta

Bruchetta

Det er ikke like lett å bruke opp hele brødet før det blir tørt. Da kan det være lurt å lage bruchetta. Det er perfekt som lunsj, forrett eller kveldsmat.

Tips

Dersom du har noe avokado som du ønsker å bruke opp, er det godt å blande det sammen med tomatene og løken.

Dette trenger du

  • 3-4 brødskiver
  • 2 store tomater eller en god neve cherrytomater
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/4 løk (kan sløyfes)
  • 1/3 chili (kan sløyfes)
  • Olivenolje
  • Basilikum
  • Salt og pepper
  • Lime- eller sitronsaft
  1. Rist skivene inntil de har blitt sprø. Dette kan du gjøre ved hjelp av en brødrister, eller ha skivene i ovnen.
  2. Hakk tomatene, hvitløk, løk og chili i små biter.
  3. Bland dette sammen med olje og smak til med basilikum, salt og pepper. Ha gjerne litt frisk lime- eller sitronsaft over for å få syre i retten.
  4. Server tomatblandingen fordelt på skivene. Pynt gjerne med basilikum.