Grønnsaksgrateng

Grønnsaksgrateng

Noen grønnsaker er vanskelige å bruke helt opp. Kanskje er det en halv brokkoli igjen og noen gulerøtter. Det fine med grønnsaker er at det finnes utallige måter å tilberede dem på. Grønnsaksgrateng er en perfekt måte å tilberede overflødige grønnsaksrester på. Den kan brukes som tilbehør til middagen, nytes alene eller spises som lunsj dagen etter.

Tips

Dersom du har bacon liggende, er det godt å servere til. Stek baconet sprøtt og strø over gratengen. Dette tilfører en god, salt smak til retten.

Denne oppskriften er beregnet til 3-4 personer. Hvilke grønnsaker du bruker, kan du selvsagt selv bestemme. Desto mer, desto bedre – så bruk opp resten av grønnsakene du har liggende i kjøleskapet!

Dette trenger du

  • 1/2 brokkoli
  • 1/2 blomkål
  • 2 gulrøtter
  • 1/2 purreløk
  • 1 gul løk
  • 1 egg
  • 0,5-1 boks cottage cheese
  • Revet ost – her fungerer det meste, som vanlig gulost, parmesan eller manchego.
  • Solsikkeolje
  1. Sett stekeovnen på 220 grader.
  2. Ha solsikkeolje i en dyp ildfast form.
  3. Kutt grønnsakene i like store biter og legg over i den ildfaste formen.
  4. Pisk egget og bland inn cottage cheese. Dersom du du har en annen mengde grønnsaker enn beskrevet her, er det greit å justere opp eller ned hvor mye cottage cheese du trenger.
  5. Krydre blandingen! Her er det godt med salt, pepper og evt. noen urter.
  6. Hell blandingen over grønnsakene og strø over med revet ost.
  7. Stek gratengen i ovnen til osten har smeltet og grønnsakene blitt myke. Dette tar 20-30 min.