Grønnsakschips

Grønnsakschips

De norske rotgrønnsakene er i verdenstoppen når det kommer til kvalitet, og det er derfor det også er en viktig del av nordmenns middagsvaner. Noen ganger blir det litt til overs, og grønnsakene kan bli myke. Da kan det være lurt å lage grønnsakschips av grønnsakene.

Tips

Lag en god dipp ved siden av, for eksempel av creme fraiche eller kesam.

Dette trenger du

  • Rotgrønnsaker - dette kan være for eksempel pastinakk, gulrøtter, søtpoteter eller poteter.
  1. Skjær tynne skiver av grønnsakene du velger å bruke.
  2. Rotgrønnsaker inneholder mye vann, så for å få dem knasende sprø kan det lønne seg å legge dem utover et brett med tørkepapir med noe tungt over før du setter dem i ovnen. Når de ligger slik, trekker papiret til seg fukt fra grønnsakene.
  3. Sett stekeovnen på 225 grader.
  4. Legg grønnsaksskivene på et brett og krydre med salt og pepper, samt urter dersom du ønsker det.
  5. Sett brettet i ovnen. Steketiden varierer fra ovn til ovn, og grønnsak til grønnsak. Her gjelder det å følge med. Når grønnsakene begynner å bølge seg og bli sprø, er de ferdige.
  6. Server enten som tilbehør eller snacks.