Potetmosboller

Potetmosboller

Det er fort gjort å lage for mye potetmos, og potetmosboller er derfor en god idé for å bruke opp potetmosrester.

Tips

Dersom du har fetaost stående, er dette godt å ha i potetmosbollene. Del dem gjerne i litt mindre biter før du har dem i blandingen.

Oppskriften er beregnet til 4 personer.

Dette trenger du

  • Potetmos
  • Kjøttrester, for eksempel pølsebiter
  • Panering eller griljermel
  • 2 vårløk
  • 1 paprika
  • 2 gulrøtter
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 egg
  • Olje til steking
  1. Skjær grønnsakene og kjøttrestene i små biter.
  2. Bland sammen potetmos, grønnsaksbitene og evt. kjøttrester.
  3. Rull blandingen sammen til runde boller.
  4. Dypp bollene i pisket egg, før du ruller dem i paneringen.
  5. Stek dem lett i en stekepanne.
  6. Potetmosbollene er ferdig når de har fått en fin farge og blitt sprøe. Stek på middels varme slik at potetmosbollene ikke blir svidd på utsiden før de rekker å bli gjennomvarme.
  7. Server gjerne til en dippsaus eller salat.