Stekt ris med grønnsaker

Stekt ris med grønnsaker

Det fine med rester av ris, er at det er flere ulike bruksmuligheter. En av dem er stekt ris. Her kan du bruke de grønnsakene du selv ønsker, samt velge om du ønsker å ha den som en vegetarrett eller servere den til kylling.

Tips

Stekt ris er like godt kaldt som varmt, og passer derfor som lunsj.

Oppskriften er beregnet til 4 personer.

Dette trenger du

  • 2 dl kokt ris
  • 1 paprika
  • 3 vårløk
  • 1 gulerot
  • 4-5 minimais
  • En halv pakke sukkererter
  • 1/2 gul løk
  • 3 ss kjøtt-, grønnsaks- eller kyllingbuljong i pulver versjon.
  • 1-2 egg
  • Salt og pepper
  • Sitron- eller limesaft
  1. Skjær alle grønnsakene i små biter.
  2. Fres alle grønnsakene i stekepannen. Bruk så lite olje som mulig, og tilsett buljongen. Det beste er å bruke pulverbuljong. Dersom du ikke har dette tilgjengelig, kan du løse opp 1/3 buljongterning i 1 dl vann.
  3. Tilsett risen når grønnsakene begynner å bli myke.
  4. Pisk eggene og hell over blandingen. Her er det viktig å vende blandingen godt, slik at eggene blir jevnt fordelt.
  5. La blandingen steke helt til egget har blandet seg med grønnsakene, og blitt gjennomstekt.
  6. Krydre med salt og pepper. Det er godt med ekstra syre i form av sitron- eller limesaft.