Ristede poteter

Ristede poteter

Noen ganger er det vanskelig å beregne rett mengde poteter til middagen, og det blir gjerne rester. Men ikke kast overflødige poteter! Det er mange bruksområder for disse, blant annet ristede poteter. Gårsdagens poteter blir like gode som dagen før, om ikke enda bedre.

 

Dette trenger du

  • Kokte, avkjølte poteter  
  • Havsalt  
  • Pepper  
  • Krydder  
  • Smør til pensling
  1. Sett stekeovnen på 225 grader.
  2. Bruk alle potetene som ikke ble spist opp dagen før. Dersom du trenger flere, kan du koke opp ønsket antall. Potetene kan være både med og uten skall.
  3. Fordel potetene utover i en ildfast form. Pensle potetene godt med smør på alle sider.
  4. Krydre godt med havsalt, pepper og annet ønsket krydder. Her er det godt å bruke urter som timian og rosmarin.
  5. Stek på nederste rille i ca. 20 minutter til de har blitt crispy.
  6. Server som tilbehør til en god middag.