Ristet kål

Ristet kål

Det er ikke alltid like enkelt å bruke opp et helt kålhode i ulike middagsretter, og da er det fort gjort at resten blir liggende i kjøleskapet. Denne kan imidlertid brukes som godt tilbehør dagen etter. Prøv denne oppskriften og se selv!

Dette trenger du

  • Hodekål, spisskål eller isbergsalat
  • 2 hvitløksfedd
  • Smør
  • Salt
  • Pepper
  1. Sett stekeovnen på 175 grader.
  2. Del kålen eller salathodet i fire deler.
  3. Fres begge sidene av kålen eller salaten i en stekepanne på høy varme. Bruk olje i pannen. Den skal få en fin stekefarge på begge sider.
  4. Ha salaten eller kålen over på et stekebrett. Finhakk eller raspe to hvitløksfedd og strø over. Pensle godt med smør og krydre med salt og pepper.
  5. La kålen eller salaten stå i ovnen i ca. 15 min.