Spinatpai

Spinatpai

Spinat er en typisk råvare som er vanskelig å bruke opp. For å ikke sitte igjen med rester, er det lurt å planlegge flere retter som inneholder spinat. Her er derfor oppskriften på en deilig spinatpai.

Tips

Pai er like godt kaldt som varmt, og fungerer derfor utmerket som lunsj.

Oppskriften er beregnet på 3-4 personer.

Dette trenger du

  • 120 g smør
  • 200 g mel
  • 3 ss vann
  • 150 g spinat
  • 1/2 gul løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 egg
  • 1 dl matfløte/melk
  • 100-150 g revet ost/mozzerella
  • 1/5 glass oliven
  • Salt og pepper
  1. Bland sammen romtemperert smør, vann og hvetemel til en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. en halvtime.
  2. Sett stekeovnen på 200 grader.
  3. Fordel deigen utover en paiform. Prikk bunnen med en gaffel for å hindre heving. Forstek paibunnen i 5-7 minutter.
  4. Stek spinat, løk og hvitløk i en stekepanne med smør, til løken er myk og blank.
  5. Visp sammen 1 egg og 1 dl matfløte/melk. Krydre med salt og pepper.
  6. Fordel spinatblandingen i paibunnen og hell over eggeblandingen.
  7. Strø revet ost over og fordel oliven på toppen.
  8. Stek i 15-20 min, til fyllet har satt seg og osten smeltet.
  9. Server med en god salat.