Slik bør du oppbevare råvarene dine

Hvor lenge kan leverposteien stå i kjøleskapet? Vi gir deg svaret!
For å få mest mulig ut av råvarene dine må du oppbevare dem riktig. Da kan du forlenge holdbarheten drastisk, noe som gir deg mange gylne muligheter til å utnytte maten fullt ut.
Fisk og kjøtt krever lavere temperaturer enn for eksempel grønnsaker – det er tross alt en grunn til at kjøleskapene leveres med grønnsaksskuff!
I tillegg er temperaturen i kjøleskapet ditt svært viktig. Er den over fire grader betyr det at kvaliteten på råvarene faller raskere, i tillegg til at kjøleskapet vil være en yndet plass for bakterier. Plasser heller aldri varm mat rett i kjøleskapet, også da kan temperaturen stige.
Husk oppbevare industripakket kjøtt i originalemballasjen så langt det lar seg gjøre, og legg butikkpakket kjøtt over på en tallerken med folie over seg.
Så lenge holder maten seg i kjøleskapet:
– Ferskt pålegg som kokt skinke, leverpålegg, pølser osv: 7 dager når den er åpnet.
Hardkokte egg: 2–3 dager.
Stekt kylling/kalkun: 4–5 dager.
Rå kylling/kalkun: 4 dager
Kjøttdeig/karbonadedeig: 4 dager